Opt camioane cu ajutor umanitar din Marea Britanie pentru copiii de la centrul “Phoenix” din Râşcani şi liceului sportiv din Chişinău. Totul graţie efortului Victoriei DUNFORD

dsc_0317_0.jpg

Chiar dacă sunt departe de casă, meru sunt cu gândul şi fapta pentru cei rămaşi aici, la baştină. Opt camioane cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au sosit în Republica Moldova. Lucrurile sunt destinate copiilor de la Centrul de zi pentru copii cu dizabiități „Phoenix” din or. Râșcani și copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Camioanele cu ajutoarele umanitare au ajuns în țara noastră datorită Asociației „Moldova-AID”, fondatorul căreia este moldoveanca Victoria Dunford, reprezentantă a diasporei noastre din Marea Britanie și a Asociației britanice CHUWA (Comunication Workers Union Humanitarian Aid).

Primele ajutoare umanitare s-au îndreptat către copiii de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Cei 513 elevi ai Liceului au rămas încântați de darurile primite, fapt pentru care au organizat și un program artistic deosebit pentru oaspeții din Marea Britanie.

Victoria Dunford a ținut să le mulțumească colegilor ei pentru colaborare și BRD-ului pentru susținere la realizarea acestei misiuni, subliniind că este imposibil să faci orice fără o echipă și fără încrederea oamenilor.

VICTORIA DUNFORD, fondatorul Asociației „Moldova-AID”

Am format „MAD-Aid” ca să ajutăm și ne reușește datorită donatorilor, instituțiilor publice care ne oferă suport. Este o muncă enormă.

Mai mult, Victoria Dunford le-a spus copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv că totul e posibil în viață, subliniind că trebuie doar să viseze, să știe ce-și doresc și să muncească.

Olga Coptu şefa Biroului Relaţii cu Diaspora a apreciat efortul de implicare în acest act de binefacere al conaționalei noastre Victoria Dunford și a lui Vlad Trofim, fost elev al Liceului, actualmente stabilit în Marea Britanie, menționând că BRD susține membrii diasporei care vor să organizeze sau să desfășoare diverse activități în Republica Moldova. Totodată, șefa BRD a adus mulțumiri asociațiior care au contribuit la aducerea ajutoarelor umanitare.

Asociația „Moldova-AID” a fost creată în parteneriat și cu suportul financiar al „MAD-Aid Limited” din Marea Britanie, având scopul de a distribui echipamente mediacale, ecipamente și tehnologii specializate de reabilitare, scaune cu rotile și ajutoare umanitare colectate în marea Britanie. În perioada 2013-2017, în țara noastră au fost aduse și distribuite zeci de camioane cu ajutoare umanitare la spitale, case de copii, cetățeni etc. Începând cu anul 2015, Asociația „Moldova-AID” colaborează cu Asociația britanică CHUWA. Membrii CHUWA sunt angajați ai Rețelelor de Comunicații ale Regatului Unit, care în timpul liber distribuie în toată Europa ajutoare umaitare cu mașinile puse la dispoziție de Royal Mail (Poșta Regală).

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top