INTERVIU. Andrei Grigoraş, despre pasiunea sa pentru gătit şi succesul obţinut la concursul culinar din Turcia

unnamed-4-4.jpg

Andrei Grigoraș, un tânăr pasionat de gătit, oroginar din Republica Moldova a reușit să obțină locul doi la un concurs culinar din Turcia. A muncit mult ca să pot strânge bani pentru acest concurs. Reporterul moldova9.com a stat de vorbă cu tânărul Andrei Grigoraş şi a aflat mai multe “secrete”. 

M9: Cum a fost experiența la concurs?

Andrei Grigoraș: A fost o experiență de neuitat, am cunoscut oameni noi și am învățat lucruri despre care încă nu știam nimic, sunt mândru că munca și efortul meu a fost apreciat la nivel internațional.

M9: Cine te-a motivat să aplici la concurs?

Andrei Grigoraș: În primul rând am fost motivat de mentorul meu Babcenco Coralia, care a investit timp și efort in pregătirea mea pentru acest concurs și în al doilea rând am fost motivat de către familie care crede mereu în mine.

M9: De unde ai învățat să gătești?

Andrei Grigoraș: Gătesc de când mă știu, am învățat de la mama și mai târziu am hotărât să îmi fac studiile în domeniul respectiv, pentru că m-am îndrăgostit de bucătărie.

M9: Ce a fost cel mai complicat pe tot acest parcurs?

Andrei Grigoraș: Cel mai complicat desigur că a fost pentru mine: “de unde i-au bani pentru a participa la acest festival?”, am lucrat timp de  o lună cu cheltuieli minime și am reușit să adun suma necesară.

M9: Când ai aflat că ești printre câștigători, care a fost reacția ta?

Andrei Grigoraș: Când am fost invitat pe sșenă pentru a fi premiat cu argint mi-au dat lacrimile de fericire, nu îmi venea să cred că am reușit.

M9: Cât de mult ți-a schimbat viața acest eveniment?

Andrei Grigoraș: Dacă mi-a schimbat viața acest eveniment nu sunt sigur, dar știu sută la sută că această victorie mă va motiva în continuare să particip la diverse concursuri naționale și internaționale.

M9: Care este motto-ul tăi în viață?

Andrei Grigoraș: Muncește azi cum alții n-ar putea, ca să trăiești mâine cum alții nu și-ar permite.

M9: Cu ce fel de mâncare ai reușit să cucerești chefii?

Andrei Grigoraș: Am cucerit juriul cu peștele, după o rețetă inedită a unui chef-bucătar din Rusia la care am luat locul 2(argintul), și cu un desert după propria rețetă la care am luat locul 3 (bronzul).

M9: Îţi mulţumesc pentru interviul acordat.

AUTOR: Diana Botnaru

Top