DESTIN DE CAMPION: Muncește cu ziua prin sat, dar e campioană mondială

Gabriela-Iaciu.jpg

Muncește cu ziua prin sat, dar e campioană mondială. Vorbim despre Gabriela Iaciu care este campioana la unul dintre cele mai dure sporturi din lume – maratonul de ultra-probe. Ca sa ia aurul, a concurat în doar doua zile la 14 probe de atletism, scrie cititorionline.ro

Pentru competitii se antreneaza la baza sportivă pe care a improvizat-o la ea în curte.

Gabriela Iaciu, campioană

Lumea îmi zice că am luat-o razna la bătrânețe. Cică n-am altă treabă de făcut. Și acum, când am venit din Belgia, lumea nu m-a întrebat de medalie, toți m-au întrebat câți bani am câștigat.

Gabriela locuiește într-un sat din Prahova. Muncește cu ziua ca să aibă din ce trăi. Antrenorul ei mai strânge bani din donații, pentru transport, masă și cazare. Femeia s-a apucat de sport la vârsta de 38 de ani. Antrenorul Mihai Bogdan a descoperit-o pe stradă și a simțit că poate să facă din ea o campioană. A avut o copilarie tristă, dar n-a scăpat de probleme nici de când a devenit atletă. O căzătură urâtă a ținut-o departe de sport aproape un an.

Mihai Bogdan, antrenor

A căzut în genunchi la cercul de aruncări de pe stadionul “Iolanda Balas” și și-a făcut rotula în cinci bucăți. Recuperarea a făcut-o singură, natural aș putea spune.

Gabriela Iaciu, campioană

Odată ce îți intră în sânge și îți place, nu prea mai poți să te lași. Nu mă plictisesc niciodată, pentru că antrenamentele sunt diferite. Iar acum urmează un nou record mondial, de data asta la ultra-maratonul de 20 de probe. Dorințele și plăcerile nu te întreabă dacă ai trăit bine sau nu, ori dacă ești de la țară sau oraș. Mergi spre visele tale, și fă ceea ce-ți place.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top