Republica Moldova, inclusă în top 10 locuri din lume ce merită a fi vizitate în 2018

orhei-vechi-monastery-complex-tour-from-chisinau-in-chi-in-u-328472.jpg

foto: mylittleadventure.com

Site-ul de turism Traveling Top Tens a realizat un top în care a inclus zece țări ce merită a fi vizitate în 2018 și printre care se regăsește și Republica Moldova.

Pentru că de regulă astfel de topuri includ orașe mari ca Londra, Paris, New-York sau Barcelona, autorii clasementului și-au propus să creeze o listă ceva mai diferită, în care țara noastră s-a poziționat pe locul nouă.

Autorul topului: Cea mai puțin vizitată țară din Europa. Serviciul de autobuze este excelent, permițând vizitatorilor să ajungă rapid și ușor în majoritatea părților țării. În timp ce capitala Chișinău nu este atât de interesantă, în Moldova găzduiește câteva vinării celebre, care reprezintă principala atracție a turiștilor. Cea mai faimoasă dintre acestea este Mileștii Mici, care are peste 200 km de tuneluri subterane. Alte monumente ce merită a fi văzute sunt mănăstirea Căpriana și peșterile de la Orheiul Vechi.

Prima poziție în listă a ocupat-o Albania, fiind urmată de Kârgâzstan și Cuba. În top cinci a mai fost inclus Kosovo și Georgia. Pe locul șase se regăște Taiwan, urmat de Ghana și Uruguay. Ultima poziție i-a revenit Kazakhstanului.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top