Tinerii moldoveni, deținători de cetățenie română, vor călători GRATUIT cu trenul prin EUROPA

1E7AB2E9-C050-41D5-A803-3D8351C7CF96.jpeg

Tinerii din Republica Moldova, care dețin cetățenia română, vor putea călători din această vară gratuit cu trenul prin întreaga Europă. Decizia vine în urma planului Comisiei Europene de a oferi permise Interrail pentru 30 de zile cetăţenilor care împlinesc 18 ani, potrivit Deutsche Welle, citat de Radio Chișinău.

Uniunea Europeană a alocat 12 milioane de euro pentru a furniza între 20.000 şi 30.000 de permise Interrail pentru tinerii europeni care împlinesc 18 ani anul acesta, care le permite utilizatorilor să circule aproape cu orice tren din Europa.

Această măsură este „o acţiune de pregătire” legată de propunerea Uniunii Europene de a acorda legitimaţii Interrail gratuite pentru fiecare tânăr din Europa care împlineşte 18 ani.

Potrivit execuţiei bugetare, iniţitativa ţinteşte să „le ofere tinerilor europeni oportunitatea de a explora Europa, dar şi de a se conecta mai bine cu identitatea europeană pentru a înţelege valorile de bază ale Uniunii Europene”.

Propunerea pentru acordarea unui bilet de tren gratuit, valabil 30 de zile, tinerilor care au împlinit 18 ani, pentru a călători în Uniune, a fost făcută în martie de europarlamentarul român Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pe bugetul UE pentru 2019, mai scrie sursa citată.

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Top