Escrocherie de 7 MILIOANE de lei, în urma vânzării prin înşelăciune a unor imobile

imovel_compra.jpg

Un bărbat, originar din Republica Moldova, a ncăput pe mâna poliţiştilor. El este bănuit de vânzarea unor imobile situate în municipiul Chişinău, prin înşelăciune, în urma căreia a însuşit de la victimă bani în sumă totală de peste 7 000 000 lei.

După săvîrşirea infracţiunii, în scopul eschivării de la răspundere penală, bănuitul s-a retras în regiunea transnistreană, revenind în mun. Chişinău, în mod clandestin, pentru perioade scurte de timp.

În rezultatul măsurilor întreprinse de către procurorii PCCOCS şi ofiţerii de poliţie, acesta a fost localizat într-un apartament din capitală, unde a fost reţinut.

În rezultatul percheziţiilor efectuate, la domiciliul bănuitului au fost depistate şi ridicate înscrisuri care confirmă implicarea acestuia în comiterea infracţiunii, precum şi acte de identitate eliberate pe numele suspectului de către autorităţile unei ţări a Uniunii Europene.

În prezent, acţiunile de urmărire penală sînt în plină desfăşurare, avînd scopul constatării tuturor circumstanţelor cazului, identificării şi sechestrării bunurilor materiale obţinute de către făptuitor pe cale criminală, cu expedierea cauzei penale în instanţa de judecată.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top