Campania “Coşul de Paşti pentru Bătrânii Mei” a ajuns şi la Ghidighici. Zeci de bătrâni şi bolnavi s-au bucurat de daruri

30124926_10214744091533387_5795060803962929152_n-1.jpg

Campania “Coşul de Paşti pentru Bătrânii Mei” lansată de portalul nostru moldova9.com împreună cu postul de radio “ECO FM” a ajuns şi în comuna Ghidighici.

Zeci de bătrâni, dar şi persoane bolnave în stare grave au beneficiat de daruri în cadrul acţiunii sociale lansată de noi. Înaine de Paşti am decis să le aducem o rază de lumină şi bucurie bătrânilor din Ghidighici. Darurile au fost oferite în ograda bisericii din comună, care a devenit neîncăpătoare pentru persoanele vârstnice care au venit să-şi ia coşul de Paşti.

 

Deznădejdea şi tristeţea se citeau în ochii acestor bătrânei, care  au spus toţi într-o voce că nu mai sperau că de Paşti să aibă o bucată de pască şi alte produse necesare pentru o asemenea sărbătoare. Când primeau punga cu produse, imediat bătrâneii noştri, fără să dorească, lăcrimau. Avea lacrimi de bucurie “împletite” cu cele de durere şi amintiri cine au fost şi cine au ajuns. Îşi puneau marile întrebări: de ce anume ei au ajuns în această stare, de ce nimeni nu le mai calcă pragul de sărbători şi de ce nişte oameni străini s-au gândit la ei şi le-au adus daruri. Întrebări la care răspuns, poate, cel mai probabil, nu vor mai găsi.

 

Tot acolo, la Ghidighici, am reușit să le facem o bucurie și celor care sunt țintuiți la pat, oameni care au trecut prin multe la viața lor, acum însă au rămas ai nimănui. Nu se plâng deși nu le e ușor, cu credință în Dumnezeu, spun ei, reușesc să ajungă și la ziua de mâine, indiferent de circumstanțe.

Am promis și azi, că îi vom vizita mai des, nu doar înainte de sărbători. Am reușit să le facem spirit de sărbătoare și asta nu ne face decât să ne bucurăm enorm. Au reușit să ne facă sensibili.

AUTORI: Liviu Damian, Diana Botnaru

Top