VIDEO: Mark Zuckerberg RĂMÂNE la conducerea Facebook și spune că nimeni nu a fost concediat din cauza scandalului Cambridge Analytica

mark_zuckerberg_60022400.jpg

Mark Zuckerberg și-a asumat responsabilitatea pentru scandalul care a afectat imaginea Facebook, a admis că multe lucruri puteau fi făcute mai bine, dar a spus și că nu a concediat pe nimeni din cauza scandalului Cambridge Analytica ce este legat de datele a 87 de milioane de utilizatori. 

”Este foarte clar că nu am făcut destul pentru a împiedica abuzurile. Nu am înțeles clar responsabilitatea noastră. A fost o greșeală uriașă și a fost a mea”, a spus Zuckerberg, într-o conferință de presă.

Compania a anunțat și cum vrea să-și facă regulile de utilizare mai ușor de înțeles. Zuckerberg și-a asumat o parte din vină pentru uriașul scandal ”Când construiești ceva precum Facebook, ceva ce nu s-a mai făcut, sigur apar și lucruri pe care le distrugi”.

Întrebat dacă ar putea fi demis, Zuckerberg a spus că nu știe să existe astfel de discuții. El a spus că nu a concediat pe nimeni după apariția uriașului scandal al datelor personale.

Șeful Facebook a admis că lupta cu diverse forțe care au intenții negative în rețea va fi una fără sfârșit ”Va fi o bătălie perpetuă. Niciodată nu poți rezolva toate problemele de securitate, este o cursă a înarmării”.

Zuckerberg a ținut să apere și politicile de colectare a datelor, spunând că utilizatorii au controlul și pot decide pentru marea majoritate a datelor, dacă vor ca acestea să ajungă la alte aplicații.

Compania a anunțat și că termenii de utilizare a platformei vor fi actualizaţi și a detaliat ce se va întâmpla. Contextul este neplăcut pentru Facebook, acuzată de ani buni că face tot mai complicat de accesat setările și că este foarte greu să faci modificări.  Compania a anunțat și modificările legate de gestionarea datelor și aplicațiilor.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top