Deşi a plecat cu SCANDAL de la Teatrul Naţional “Eugene Ionesco”, Emilian Creţu cere ajutor ca instituţia să fie SALVATĂ de la MOARTE

unnamed-1-813x540.jpg
Chiar dacă a plecat cu surle şi trâmbiţe de la Teatrul Naţional “Eugene Ionesco”, tânărul actor, Emilian Creţu, face apel către responsabilii de la Ministerul Culturii să salveze instituţia de la “moarte”. 
EMILIAN CREŢU, actor
Unor actori de la noi le trebuie coloană vertebrală, mai ales în Republica Moldova. Unii nu o au, ce să faci. Să nu faceți conferințe miloage.
Creţu a venit şi cu o rugăminte către ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.
EMILIAN CREŢU, actor
Dragă ministru Babuc, știu că suntem în relații destul de precare, dar la “TEI” într-adevăr sunt multe probleme. Dar cea mai mare problemă e direcția, anume Petru Vutcărău. Eu am fost angajat acolo și știu ce zic. Din păcate “TEI” moare din cauza dumneavoastră. Doamna Babuc, lăsați festivalul covorașului, “TEI” moare. Teatrul moare și nu a scos niciun spectacol pentru că nu are bani.
Teatrul Naţional “Eugene Ionesco” a cerut pentru a-și continua activitatea, iar în acest sens i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Culturii Monica Babuc. La rândul său, ministerul de profil a reacţionat şi a trimis o scrisoare deschisă către Teatrul Naţional “Eugene Ionesco”. În acea scrisoare se menţionează că, susține activitatea BITEI și că există o problemă la nivelul intern al instituției. Deși directorul artistic, Petru Vutcarău, scrie că actorii activează în condiții inumane, ministerul susține că în cadrul bugetar pe termen lung au fost planificate mijloace financiare pentru proiectarea/actualizarea documentației privind reconstrucția edificiului, iar conducerea TEI a fost informată despre aceste măsuri.
AUTOR: Diana Botnaru
Top