Astăzi mai multe instituții din Chişinău au marcat cei 100 ani de la unirea Basarabiei cu România

unnamed-16.jpg
Dedicat celor 100 ani de la unirea Basarabiei cu România mai multe instituții din Capitală au organizat diferite manifestații.
Vezi cum a arătat ,,Marea adunare” pe instagram, dar și ce părere au elevii despre acest eveniment:
Dina Cebotari, studentă la Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Unirea cu Romania va duce țara noastră cu un pas înainte, spre civilizație, trai decent, iar anul 2018 trebuie să fie momentul în care punctăm decisiv necesitatea restabilirii unității naționale prin adoptarea proiectului de țară al României: unirea cu Republica Moldova. Noi știm că 2018 trebuie să fie despre fapte, despre Basarabia indiferent de “orentările” politice.
Diana Pînzaru, elevă în I.P.L.T. ,,L.Deleanu”
Proiectul de unire al României cu Republica Moldova este mai aproape astăzi decât a fost. Cred că ar fi un pas important pentru țara noastă, deoarece avem nevoie de o susținere mai mare pentru dezvoltarea unui statut mai bun în viitor. Însă nu e sigur că acest eveniment din 1918 , va marca din nou in calendar un nou început intr-o altă ambianță în Republica Moldova.
Oliavia Roșca, elevă în I.P.L.T. “Spiru Haret”
O revenire la un început frumos. O trezire a trecutului și o conștientizare a perspectivelor de viitor național, unitar, veridic și demn de viitoare generații.
AUTOR: Diana Botnaru
Top