Parteneriatele public-private la nivel transfrontalier devin realitate

parteneriatul-public-privat-in-romania-si-in-uniunea-europeana-a2240.jpg

Parteneriatele public-private la nivel transfrontalier devin realitate. Un prim pas se face în acest an important, când cele două maluri ale Prutului sărbătoresc Centenarul. Beneficiile vor fi multiple: bunăstare, locuri de muncă, infrastructură modernă şi reducerea migraţiei. Subiectul a fost abordat în cadrul emisiunii  “Între DA şi NU” de la postul de radio “ECO FM”. 

Calestru Iurie, director IDEP Moldova

Bugetele publice sunt formate din taxe şi impozite care sunt achitate de către agenţii economici care activează în zonă, de către persoanele fizice care primesc salarii transparente şi de către businessul transparent care are scopul de obţine profit, iar administraţia publică locală de a le oferi posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea transparent. Toţi au de câştigat. Parteneriatele public-private sunt viitorul. Beneficiile comune: bunăstare, locuri de muncă, infrastructură modernă şi reducerea migraţiei.

Cătălin Constantin Hurdubae, primarul oraşului Tecuci, judeţul Galați

Avem mari nevoie şi de o prezenţă din exterior. Nu suntem cu un sistem financiar extraordinar. La fel ca şi în Republica Moldova o administraţie locală trăieşte din taxe, impozite, chirii. Nu deţinem şi alte surse de finanţare. De aceea, de foarte multe ori apelăm şi la surse din exterior. Dacă tot s-au deschis proiectele transfrontaliere, ne dorim să fim alături de un partener din Republica Moldova pentru un viitor proiect. Sutn destule domenii pentru care am putea primi finanţare şi de o parte a Prutului şi de cealalată şi să ne rezolvăm o parte din problemele ale localităţilor. Orice proiect de acest gen are la bază o discuţie corectă, o cunoaştere foarte bună a legislaţiei din ambele părţi. Firmele de consultanţă sunt cele care ne vor putea ajuta să ajungem la un consens.

Ediţia integrală a emisiunii “Între DA şi NU” de la postul de radio “ECO FM” o puteţi urmări mai jos:

Între DA și NU la EcoFM!

Calestru Iurie, director IDEP Moldova, Cătălin Constantin Hurdubae, Primarul or. Tecuci, jud. Galați,Valentin Guţan, Primarul or. Cricova sunt invitații dimineții la EcoFM!

Posted by EcoFM on Thursday, March 22, 2018

AUTOR: Liviu Damian

Top