INTERVIU: Iulian GODEA, despre ambiţia şi curajul de a face marea schimbare

img_2564.jpg

Numele lui este Iulian Godea, un tânăr cu o ambiție rar întâlnită. Când avea 14 ani, Iulian cântărea aproape 60 de kg. Asta se întâmpla în 2009. A decis să meargă la sală pentru a se face “mare şi puternic”. Ce înseamnă pentru Iulian sportul şi modul sănătos de viaţă a aflat reporterul moldova9.com, Diana Botnaru, în cadrul interviului de mai jos.

M9: Iulian spune-ne pentru început cum ai ajuns să te “împrieteneşti” cu fiarele?

Iulian Godea: Am făcut cunoștință cu lumea ,,fiarelor” în 2009 , aș spune eu din întâmplare , dar precum toți știm „Întâmplările nu se petrec întâmplător” ! Deci în 2009 un puști de 14 ani cu masa corpului de 59 kg. a pășit pragul sălii de forță având ca obiectiv „să devină mare și puternic„! La început habar nu aveam cum să încep și am apelat la serviciile antrenorului-personal . Niciodată nu voi regreta de această alegere , pentru că nu am limite , nu mă pot opri și fără ajutor la sigur aș fi ajuns să fac parte din categoria persoanelor-incompetente și orgolioase pentru care sala de forță e cel mai periculos loc de pe pamânt , și sunt ferm convinși că unicul rezultat pe care îl vei obține sunt „traumele”! Deci am continuat să mă antrenez intens până în 2011, când am fost îndrumat de antrenor să participat la campionatul Moldovei la Triatlon forță (Powerlifting) . A urmat un drum lung dar am ajuns la Campionatul Lumii în cadrul federației drug-free, WDFPF . Unde fiind participant în categoria de până la 110 kg., am reușit să îndeplinesc rezultatul de Maestru în Sport , și să fixez un record European și două mondiale. Aici voi deschide o mică paranteză, nu voi regreta niciodată experiența și cunoștintele acumulate în tot acești ani , dar voi regreta că am reprezentat o țară atât de frumoasă ca Moldova , dar care este condusă de oameni mercantili care nu pun prioritate pe cetățenii ei, ne mai vorbind de acei care îi duc faima în întreaga lume ! Deci am primit pentru aceste merite suma de 5000 lei , și privind această sumă mizeră am zis „aici voi pune punct participărilor „. După decizia luată eram confuz pentru că nu știam ce să fac mai departe , aveam 111 kg , eram puternic , dar arătam groaznic și m-am reprofilat în alt sport – Bodybuilding . De la finele anului 2014 până în vara anului 2015 am urmărit obiectivul să mă aduc într-o formă cît mai bună. Am slăbit circa 25 kg, păstrând aproape în exactitate mărimele antropometrice pe care le aveam , dar am avansat în calitatea și definirea musculară. Observînd o asemenea evoluție am început în toamna aceluiași an pregătirea pentru primul meu campionat de bodybuilding în categoria „Men’s Physique” care s-a desfășurat în primăvara anului 2016. Am fost mulțumit de rezultatul obținut și sunt sigur că în viitorul apropiat voi m-ai apărea pe scena campionatelor de bodybuilding intr-o formă și mai bună.

M9: Cine te-a motivat să faci o schimbare atât de radicală în viața ta?

Iulian Godea: Am fost motivat în primul rând de reflecția pe care o vedeam zilnic în oglindă , desigur și de comentariile obiective din partea prietenilor . Plus la toate nu vedeam sens să mențin o asemenea masă fără un motiv temeinic.

M9: Cât sport ai practicat până ai ajuns la rezultatul dorit?

Iulian Godea: Sunt în sport de opt ani și nu mă opresc aici.

M9: Ce alimentație ai avut pe tot acest parcurs?

Iulian Godea: Pentru a obține forma fizică pe care o vedeți, m-am condus mai intâi de principiul de scădere a carbohidraților/glucidelor apoi am ajuns la dieta low-carb (cantitate minimală de carbohidrați/glucide).

M9: Cât de mult sa schimbat viziunia oamenilor față de tine?

Iulian Godea:  Orice mod de a te manifesta duce la achimbarea viziunii celor din jur asupra personalității tale. La fel, a fost și la mine,am început să primesc aprecieri și întrebări,probabil pentru că în ochii oamenilor care îmi vizitează profilul de Facebook sau Instagram am devenit o sursă de motivație. Dacă e așa , atunci efortul care nu a fost apreciat de către ministerul de profil, acum e apreciat de cei care mă urmăresc prin susțineri, iar de alții prin mulțumiri pentru că le sunt antrenor și muncind împreună ajungem la rezultate deosebite.

M9: Dă un sfat bărbaților care vor să arate bine,dar nu fac nimic în provința asta!

Iulian Godea: Sfatul meu ar fi ”Incepe să faci azi ceea ce nu vor să fac alții ,pentru a obține mîine ceea ce alții vor” Dacă crede-ți că nu aveti posibilitate sau trece-ti prin greutăți , ține-ti minte un lucru , mulți au început de la limita de jos a cerului și acum sunt idoli ! Niciodată nu e tîrziu ! Refuză-te de unele plăceri trupești și ocolește ispita , si vei observa că rezultatul nu se va lăsa așteptat , iar schimbările care se vor produce îți vor regla toateaspectele vieții .TU POȚI! EU CRED ÎN TINE!

M9: Iulian,  îți mulțumesc din suflet pentru acest interviu şi mult succes.

AUTOR: Diana Botnaru

 

Top