Ține post și donează pentru un nou centru de intervenție pentru nou-născuți

5C1C0834-B178-418D-AC6B-25A039C6F948_w1023_r1_s.jpg

În Postul Mare, tradițional, CCF/HHC Moldova relansează campania socială ROSTUL POSTULUI. Prin această campanie se dorește de a da rost zilelor de post prin provocarea oamenilor să țină post negru o zi și să doneze contravaloarea meselor pentru o cauză nobilă.

În acest an, organizatorii și-au propus să deschidă la Bălți un centru, care va permite depistarea precoce a problemelor de sănătate și dizabilităților la copiii de vârstă fragedă și reabilitarea lor. Acest lucru ar permite copiilor cu nevoi speciale o mai ușoară incluziune socială și accesul la educație. Centrul ar acorda ajutor practic atât copiilor cu nevoi speciale, cât și familiilor acestora.

CCF Moldova își dorește ca această campanie să devină o tradiție pentru toate posturile din an, dar, mai cu seamă, în  cel mai lung și mai important dintre posturi, cel care precedă Sfintele Paști.

În 2017, datorită Campaniei „Rostul Postului” a fost deschisă o creșă socială în municipiul Bălți, destinată copiilor 4 luni -3 ani. Astfel, părinții pot munci alături de copiii lor și depăși obstacolele apărute din cauza sărăciei.

Rostul Postului este o inițiativă a Fundației Hope and Homes for Children România care împreună cu susținătorii organizației, mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, au dorit să dea rost zilelor din Postul Crăciunului, al Paștelor și altor posturi de peste an. O inițiativă admirabilă, pe care o extindem și în țara noastră, provocându-vă să țineți post negru o singură zi și să donați contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu bani mai puțini decât dăm noi pe cafea într-o zi.

Mai multe detalii pe rostulpostului.md.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top