Proiectul “Bunicii Grijulii” lansat în Republica Moldova este inspirat din campania “Nonni Vigili” desfășurată în Italia

nonno_vigile-600x250-600x250.jpg

foto: vesuviolive.it

Proiectul “Buncii Grijulii” lansat în Republica Moldova este o replică a unui program similar din Italia. Galina Cotorobai, președintele asociației “Buncii Grijulii” povestește la emisiunea “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”  despre importanța acestui proiect.

Galina Cotorobai, președintele asociației Obștești „Bunicii Grigulii”

Campania noastră se desfășoară foarte bine. Mergem în teritoriu, discutăm cu autoritățile publice locale. Multora le-a plăcut ideea. Proiectul este preluat din Italia. Am mers acolo, noi și reprezentanții poliției și am văzut cum este aplicat un asemenea serviciu.

Sunt mai multe metode de funcționare a acestui proiect.

Galina Cotorobai, președintele asociației Obștești „Bunicii Grigulii”

La trecerile de pietoni este câte un bunic și oprește transportul, pentru ca micuții să traverseze fără primejdii. O altă metodă este autobuzul pe picioare. Este un serviciu că la un anumit loc, îmbrăcți în veste speciale, bunicii așteatpă copiii care se adună într-o anumită perioadă. După ce se formează grupul, cu toții pornesc spre școală sau grădiniță.

Proiectul “Buncii Grijulii” face parte din campania amplă desfășurată de Inspectoratul Național de Poliție și postul de radio “Eco FM” – “Polițiștii aproape de Oameni”. Emisiunea integrală “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM” o puteți urmări mai jos:

AUTOR: Liviu Damian

Top