INFO ALERT: Alexandru Tănase demisionează din funcția de ministru al Justiției. Află cauza

7B35F0D3-D3DE-47A0-B1B6-04E970B13584.jpeg

Alexandru Tănase a anunțat în această dimineață pe pagina sa de socializare că demisionează din funcția de ministru al Justiției. El motivează că nu își dorește să devină o țintă electorală.

Decizia lui Tănase vine după ce vineri, 9 martie, Un post privat de televiziune a dat publicității o convorbire telefonică, care ar fi încă din 2015, între omul de afaceri Veaceslav Platon și Alexandru Tănase, care deținea atunci funcţia de președinte al Curții Constituționale. Din aceasta ar reieși cine a beneficiat și a intermediat jaful bancar.

Mai jos redăm mesajul integral scris de Alexandru Tănase pe pagina sa de Facebook.

“Dragi colegi și prieteni,

Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică.

Pentru mine a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-mi servesc poporul țării mele în funcția de parlamentar, membru al guvernului și judecător constituțional. Vreau să mulțumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republicii Moldova.”

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Top