Aleșii locali unioniști din Republica Moldova și România sună mobilizarea

România-și-Republica-Moldova.-Reuniți-în-2018.jpg

Peste 200 de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova și România s-au întâlnit la Iași pentru a solicita Parlamentelor de la București, respectiv Chișinău, să emită o declarație comună privind reîntregirea națională prin Unirea celor două state.

Municipiul Iași a găzduit prima conferință comună a aleșilor locali unioniști de pe cele două maluri ale Prutului, eveniment la care a participat o bună parte dintre primarii și consilierii din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de Unire, precum și omologii lor din România. 

În urma discuțiilor constructive și a schimbului de idei, participanții l-au ales ca președinte al conferinței comune a aleșilor locali din partea Republicii Moldova pe primarul de Parcova, raionul Edineț, Marcel Snegur, și au dat curs propunerii Alianței pentru Centenar, de a redacta un document oficial prin care primarii unioniști se angajează să depună eforturi susținute pentru dezideratul comun al reîntregirii naționale.

Îndemnăm toate unitățile administrativ-teritoriale din Republica Moldova și România, precum și alte entități colective (parohii, școli, asociații ș.a.) să urmeze cu încredere și curaj acest exemplu de demnitate națională și să ni se alăture prin adoptarea unor măsuri și declarații similare”, se arată în textul Rezoluției de la Iași, elaborată în cadrul ședinței comune.

Tot în Rezoluție, aleșii locali cer Guvernului României să direcționeze privilegiat asistența financiară și tehnică pe care o acordă anual Republicii Moldova către comunitățile care își arată devotamentul față de națiunea și cultura română.

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Top