Republica Moldova NU are plantații de fructe certificate ECOLOGIC

mere.jpg

foto: ziarulargesul.ro

Republica Moldova nu are plantații de fructe certificate ecologic. Însă acest lucru nu înseamnă că fructele de la noi sunt de o calitate proastă. Fructele made in Moldova sunt la fel inofensive și bune pentru consum. Declarațiile aparțin lui Vadim Codreanu, direcotrul demartamentului Marketing al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”.

VADIM CODREANU, director, Departament Marketing Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”

Noi suntem cunoscuți pe piața tradițională că livrăm fructe foarte gustoase, iar pentru piețele netradiționale trebuie să aducem la cunoștințe. Trebuie să avem grijă la calitate. Nu putem exporta dacă fructele sunt considerate inofensive. În al doilea rând este vorba despre condițiile de logistică și ambalare, astfel încât să nu creezi dificultăți cumpărătorilor. Aspectul este important.

Străinii spun că fructele noastre sunt mai bune și aromate, mai spune Vadim Codreanu. În același timp, în Republica Moldova consumul fructelor pe cap de locuitor este minimul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Ceea ce este îmbucurător este că volumul consumat de fiecare cetățean al Republicii Moldova a început să crească în fiecare an.

Detalii, în emisiunea “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”.

AUTOR: Liviu Damian

Top