VIDEO: Protest topless în secţia în care a votat Silvio Berlusconi

alegeri_italia_20479400.jpg
O femeie topless a protestat fata de Berlusconi avand scris pe corp mesajul “Berlusconi, ai expirat”atunci cand liderul Forza Italia a votat in Milano, scrie News.ro, citand Daily Express.

Protestul este similar cu cel din timpul alegerilor din 2013 atunci cand un grup de femei topless au fost indepartate de politie dupa ce au protestat fata de fostul prim-ministru. Atunci, protestatarele au strigat “De ajuns!” in timp ce Berlusconi vota. In paralel, inainte sa voteze la Milano, Berlusconi s-a aratat ingrijorat de cozile de la sectiile de votare, scrie Corriere della Serra.
“Dureaza foarte mult sa votezi asa ca ma tem ca vor fi multe cozi in seara aceasta si astfel s-ar putea ca multi oameni sa nu apuce sa voteze”, a spus Berlusconi. In Palermo, presedintii sectiilor de votare din doua cartiere ale orasului au fost nevoiti sa le ceara cetatenilor sa revina dupa-amiaza pentru a vota dupa ce le-au fost transmise buletinele de vot gresite.
Conform oficialilor care controleaza operatiunile de vot, sectiile de votare au primit documentele destinate altei circumscriptii electorale. Oficialii si-au dat seama de eroare atunci cand au observat ca documentele nu contineau numele presedintelui senatului, Pietro Grasso, liderul coalitiei de stanga Liberi E Uguali. Peste 200.000 de buletine de vot au trebuit retiparite si trimise catre sectiile de votare implicate.
Grasso si-a aratat nemultumirea pe Twitter spunand: “In cea mai importanta zi pentru o democratie, aceste intarzieri si greseli sunt inacceptabile. Sper ca nu va fi afectata prezenta la vot”.
REDACTOR: Alexandra Şaiman
Top