Se dă startul “Rubiconului” – ultramaratonul de 502 km prin toată Republica Moldova

21.jpg

Rubicon este cea mai importantă încercare pentru oricine, care a îndrăznit să se numească ultramaratonist. Rubicon reprezintă ştafeta ultramaratonistă anuală desfăşurată pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, traversând întreaga ţară. Trei zile de curse atletice fără pauză prin raioanele Moldovei.

Trei ani, pentru a parcurge întreaga ţară de la nord la sud, şi de la est la vest. Anual, în decurs de 3 ani, traseul va suporta modificări. Toate raioanele ţării vor fi la dispoziţia ta. Va fi nevoie să alergi, atât timp, până vei colecta toate insignele pentru fiecare etapă a cursei. La cursa Rubicon nu este loc pentru glume: apa şi hrana le porţi cu tine, iar ziua şi noaptea le vei alerga. Aici, potrivit legendei, au locuit haiduci şi dragoni, pentru ei nimic nu este imposibil. Iar tu eşti sigur că eşti un erou ? Demonstrează! Parcurge Rubiconul tău!

Ştafeta ultramaratonistă anuală de pe teritoriul Republicii Moldova, ce trece prin întreaga ţară de la nord la sud. Traseul anual este construit în aşa fel încât, în decurs de 3 ani el va trece prin toate raioanele Republicii, inclusiv teritoriul Transnistriei.

  1. Primul an: Raioanele de est;
  2. Al doilea an: Raioanele centrale;
  3. Al treilea an: Raioanele de vest.

Fiecare competiţie reprezintă o cursă de 3 zile non-stop pe un anumit traseu (de la 450, până la 525 de km), ce trece prin toată ţara. Traseul fiecărei etape este separat pe raioane, care sunt divizate pe etape a câte 6-13 km. Pentru parcurgerea a cel puţin o etapă, participantul primeşte insigna cu stema raionului. Scopul atletului – să adune toate insignele tuturor raioanelor din ţară.

Dacă parcurgeți cel puțin o etapă din cursa „Rubicon”, sportivii primesc în calitate de premiu o insignă în care este ilustrată stema raionului în care au parcurs etapa. Pentru a primi insigna, participantul trebuie să parcurgă întreaga etapă, de la start, la finiș și să se înregistreze la organizatorii care vor întâlni participanții. Unul dintre scopurile participantului va fi să adune insignele tuturor raioanelor prin care va trece cursa Rubicon, iar în perspectivă, pe parcursul celor trei ani să adune stemele tuturor raioanelor din Republica Moldova.

Traseul anului 2018 trece prin 14 raioane centrale ale Moldovei. Distanța este divizată în 41 etape. Durata cursei este de 55 ore. Rubiconul ia start în data de 9 februarie 2018, la Ocnița.

Pe durata cursei, participantul va primi o insignă cu stema raionului în care s-a desfășurat etapa respectivă. Insignele vor fi oferite pentru raion, nu pentru etapă. Dacă etapa a început într-un raion, dar s-a sfârșit în altul, participantul va primi două insigne. Dacă însă într-un raion se vor petrece trei etape, după parcurgerea acestora, participantul va primi o singură insignă.

De asemeni, există două tipuri de insigne, pe care le vor primi participanții. În dependență de ora la care se petrece etapa, se vor oferi insigne de zi și de noapte.

Alergătorii care vor acumula cel mai mare număr de insigne și cei care vor parcurge cea mai lungă distanță vor fi premiați la finele cursei.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

 

Top