EXCLUSIV: Dirijorul Vladimir Ciobanu alias VYROS a ajuns în finala “Eurovision România”. Cucereşte Prutul cu piesa “LA LA LA”

maxresdefault-1.jpg

Plin de energie şi carismativ, tânărul dirijor din Chişinău, Vladimir Ciobanu, a acces în finala mare a competiţiei muzicale “EUROVISION ROMÂNIA 2018”. Cu numele de scenă, Vyros a cucerit juriul printr-o piesă catchy şi care se diferenţiază, în general, de conceptul show-ului “Eurovision”. 

Vladimir povesteşte, în exclusivitate, pentru portalul moldova9.com că este foarte fericit că punctele oferite de juriul i-au oferit dreptul de a cânta în finală.

VYROS, interpret din Republica Moldova

Nu am luat un punctaj maxim, dar faptul că am obţinut note mari aproape de la toţi juratii indică momentul că piesa “La La La” i-a făcut să fie în aceeaşi lungime de undă, iar prestaţia mea pe scenă a avut un impact important asupra deciziei lor. Un lucru important pentru mine este că în aceste zile mi-am dat seama că toată lumea s-a molipsit de “La La La” şi a început să-l îndrăgească şi pe Vyros.

Întrebat de ce a decis să participe la selecţia naţională “EUROVISION ROMÂNIA 2018” şi nu pentru Republica Moldova, tânărul interpret a răspuns:

VYROS, interpret din Republica Moldova

Nu a fost intenţia, neapărat, să particip anume în România. Lucram la piesă şi mă gândeam că va fi una doar comercială, dar totuşi cochetam şi cu gândul că aş face pasul să o înscriu la Eurovision, indiferent unde va fi. Am dat într-o zi din curiozitate un search pe google să aflu de înscrierile pentru Eurovision. La noi, în Republica Moldova nu era încă nimic legat de subiectul ăsta, nicio publicitate. Însă în România când am intrat pe site-ul tvr.ro am avut marea uimire să văd că la ei înscrierile au început demult şi peste câteva zile era termenul limită. Am reuşit să terminăm lucrul asupra piesei şi m-am înscris chiar în ultima zi de concurs, mai exact pe 15 decembrie chiar cu două ore înainte de miezul nopţii.

Cât priveşte dorinţa lui Vyros de a reprezenta România la show-ul “Eurovision” din Lisabona, Portugalia, tânărul artist a declarat pentru moldova9.com că, fiecare dintre interpreţii care participă în orice gen de competiţie aşteaptă victorie si, Vyros, la rândul său, aşteaptă acest câştig. Mai mult, Vladimir spune că nu va da “lupta” cu ceilalţi concurenţi, ci cu propria persoană. În finala de pe data de 25 februarie, Vyros speră să facă un show de milioane, şi tot ce nu a reuşit să oferă în semifinala de la Craiova să demonstreze în marea finală de la Bucureşti, ca până la urmă să reprezinte România la marea competiţie muzicală “EUROVISION 2018”, care se va desfăşura în acest an la Lisabona, Portugalia. Semifinalele “Eurovision Song Contest 2018” vor avea loc în zilele de 8 şi 10 mai, iar finala o vom putea urmări pe 12 mai.

AUTOR: Liviu Damian

Top