Situația spațiilor de coworking din Republica Moldova. Câte sunt disponibile ?

images.jpg

În Republica Moldova își desfășoară activitatea șase incubatoare de afaceri, care au ca obiectiv major sporirea antreprenoriatului în orașul în care activează.

În Republica Moldova, spațiile de coworking active însumează 6.000 metri pătrați, ce găzduiesc 1.000 locuri pentru antreprenorii și frelancerii locali, scrie portalul start-up.ro.

  • CHIȘINĂU – Tekwill (4.000 mp), Digital Park (1.000 mp), Generator Hub (400 mp), iHUB (400 mp), Armeneasca 13A (200 mp) si Classter (3.000 mp, in curs de infiintare).

Pe lângă aceastea, incubatoarele din Republica Moldova însumează 7.830 metri pătrați și în jur de 132 de locuri dedicate afacerilor de orice profil din localitățile Nisporeni, Soroca, Sângerei, Călărași, Leova si Cahul.

Pe lângă găzduirea antreprenorilor și freelancerilor în spațiile comune de lucru, hub-urile au ca scop stimularea antreprenoriatului și prin sesiuni, evenimente și workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoștințe către cei care au o idee de business și sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o inițiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin, mai scrie sursa citată.

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Top