Problema colectării ILICITE a plantelor rare, DEZBĂTUTĂ la Orhei

646x404-2.jpg

foto: adevarul.ro

Asociația Obștească “Ecospectru”, în colaborare cu reprezentanţii științifici ai Grădinii Botanice, organizează un atelier de lucru privind problema recoltării ilicite a plantelor rare și a celor vernale din zona Parcului Național Orhei, scrie portalul de specialitate ecopresa.md.

La eveniment, în baza discuțiilor și a propunerilor, va fi identificată localitatea (primăria pilot, agentul economic, instituția școlară/preșcolară etc.), unde va fi transmisă o seră complet echipată, inclusiv materialul săditor inițial de plante vernale (Galanthus nivalisși Lilium martagon). Beneficiarii finali vor fi instruiți privind  modul de cultură a plantelor rare în condițiile terenului protejat.

Atelierul de lucru face parte din proiectul: „Educație ecologică în conștientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la protecția biodiversității în Republica Moldova”, desfășurat de Asociația Obștească „Ecospectru”, cu suportul Programului de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD. Atelierul de lucru se va desfăşura în incinta Consiliului raional Orhei, sala de ședințe, (bulevardul Mihai Eminescu 2, orașul Orhei), pe data de 30.01.2018, ora 10 00, mai scrie sursa citată.

Alte detalii găsiti pe ecopresa.md.

Top