POVESTEA DIN ATELIER: Arta furmosului uneşte oamenii buni. O demonstrează artistul plastic, Ludmila Zastavnițchi-Șeremet și tânărul designer vestimentar, Mihai Janu

232-3.jpg

“POVESTEA DIN ATELIER” vorbeşte astăzi despre profesoara și artistul plastic, Ludmila Zastavnițchi-Șeremet și tânărul designer vestimentar, Mihai Janu. Două personaje care împreună fac ceva frumos. Împreună crează stări şi trăiri emoţionale, care capătă valenţe prin formă, culoare şi aspect. 

Tânărul designer vestimentar, Mihai Janu, ne povesteşte că timp de doi ani de zile de când este student la Universitatea Tehnică din Molodvoa, facultatea FTP, specialitatea: Design Vestimentar Industrial, a făcut cunoștință cu o adevărată doamnă. Este vorba despre Ludmila Zastavnițchi-Șeremet, care îi este profesoară în domeniul artelor vizuale. Mihai zice că, Ludmila Zastavnițchi-Șeremet este o femeie creativă, talentată și care poate inspira și provoca mulți predecesori la procesul de creațiune.

Prin intermediul rubricii noastre “POVESTEA DIN ATELIER”, Mihai Janu îi spune un sincer “MULŢUMESC” celei care depune muncă și răbdare în instruirea tinerii generații, cât și pentru atitudinea familiară care o are față de studenții ei.

Odată ce tânărul designer vestimentar, Mihai Janu, a fost inspirat de tematica, de tehnicele și de maniera pe care o are artista, în continuare prezentăm câteva dintre lucrările sale și, respectiv, lucrări personale realizate sub ghidarea profesoarei Ludmila Zastavnițchi-Șeremet.

Lucrările Ludmilei Zastavnițchi-Șeremet

                             Tehnica Pastel în Ulei

Aceste lucrări conceptuale au o orientare clară spre nonfigurativ, expresionism, cubism, fovism și alte variații ale modernismului vest-european. Seria de lucrări în pastel sunt doar o parte din întreaga lume a creației artistei plastice.

Lucrările Ludmilei Zastavnițchi–Șeremet

Tehnica Dripping

Aceste lucrări pot fi caracterizate ca o etapă gestuală în creația artistei plastice, în care rolul principal îl joacă tehnica dripping.

Lucrările semnate de Mihai Janu

Tehnica Pastel în Ulei

Lucrările sunt compoziții figurative care tind spre generalizarea formei, abstracție și cubism, redarea caracterului și formei generale a figurii umane.

Redacţia moldova9.com urează artiştilor şi-n continuare multă inspiraţie şi abnegaţie în tot ceea ce realizează. Reporterii noştri pelacă în alte ateliere pentru a descoperi noi poveşti. Până la o nouă… “POVESTE DIN ATELIER”.

AUTOR: Alexandra Şaiman

 

Top