VIDEO: Republica Moldova, sub zodia NINSORILOR. Intervențiile salvatorilor la lucrări de deblocare și deszăpezire

26850899_1955679087794205_448268606798124004_o.jpg

A venit cu adevărat iarna. Ninsoare de noaptea trecută a făcut dificilă munca salvatorilor. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă, şi la această oră, lucrările de deblocare și deszăpezire a mijloacelor de transport care au rămas împotmolite pe unele porțiuni de trasee.

Pe drumurile din Șoldănești trei mijloace de transport au fost tractate de pompieri în această dimineață. Tot în urma condițiilor meteo nefavorabile o ambulanță cu un pacient în vîrstă de 3 luni  a derapat de pe traseu. Intervenția de deblocare a ambulanței a fost efectuată de pompierii și salvatorii Secției Situații Excepționale Rezina.   De ajutorul specialiștilor IGSU a fost nevoie și în raionul Criuleni, unde un microbuz a ajuns într-un șanț.

Salvatorii au efectuat operațiunea de deblocare. Conform informațiilor operative mai multe camioane sunt stopate de autorități la intrarea în orașul Anenii Noi, pentru a evita înzăpezirea acestora. Conform informațiilor  furnizate de distribuitorii energiei electrice la moment rămân deconectate parțial de la curentul electric 173 localități din 19 raioane. La moment lucrează specialiștii pentru reconectarea consumatorilor.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top