INFOGRAFIC: Vinurile din struguri de soiuri autohtone și asocieri recomandate

232-2.jpg

Vinul Moldovei devine tot mai popular și apreciat în lumea întreagă, inclusiv pentru vinurile produse din soiuri indigene – Feteasca Albă, Feteasca Regală, Feteasca Neagră și Rara Neagră – care îi conferă autenticitate și un caracter specific. Iar alegerea corectă a unui vin din Moldova și asocierea culinară potrivită poate crea o explozie de senzații. 

În infograficul de mai jos prezentăm un curs de inițiere savuros, apoi te invităm să trăiești o experiență oeno-gastronomică inedită la evenimentele Wine Friendly. În campania acestui sezon, cu genericul „Armonia gusturilor”, bucătari-șefi recunoscuți îți gătesc live și, alături de somelieri acreditați, îți prezintă în mod practic regulile pentru combinarea corectă a vinurilor cu bucatele.

 

Degustările “Wine Friendly” se desfăşoară în perioada decembrie 2017 – februarie 2018. Exercițiul cultural și gustativ este parte componentă a campaniei de iarnă „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului” care abordează o tematică comună – asamblaje cu soiuri indigene.

De asemenea, aveţi posibilitatea să urmăriţi şi pagina de facebook „Wine of Moldova”, pentru a participa la rmătorul eveniment în localurile „Wine Friendly”.

Campania „Wine Friendly” este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului și are drept scop principal dezvoltarea culturii privind consumul conștient al vinului de calitate.

REDACTOR: Liviu Damian

 

Top