ULTIMA ORĂ: PROTEST în fața Palatului Cotroceni: Mai mulți tineri români, NEMULȚUMIȚI de decizia lui Klaus Iohannis, PROTESTEAZĂ

gethumbnew.jpg

La această oră, la Palatul Cotroceni are loc un protest! Mai mulți tineri, nemulțumiți de decizia lui Klaus Iohannis de a nominaliza-o pe Viorica Dăncilă drept premier, manifestă împotriva președintelui, anunță presa de la București.

(ANUNȚ) De 1 an de zile protestăm pentru a proteja justiția de subordonare politică, am contribuit la crearea de rețele civice, am inițiat un dialog instituțional onest cu autorități publice, inclusiv Președinția, am dezvoltat proiecte anticorupție, am monitorizat instituții pentru a consolida integritatea și transparența acestora, ne-am dăruit speranțele, implicarea, nopțile și banii pentru o Românie mai bună. Tot ceea ce am cerut înapoi a fost bună credință, solidaritate și determinare în a lucra împreună pentru a menține țara pe direcția democrației și statului de drept.Modul în care Președintele României ne-a răspuns astăzi nouă, cetățenilor României, este cel puțin o dezamăgire. Putem înțelege aritmetica majorităților din Parlament, dar cu niciun chip nu putem înțelege:1. De ce Președintele nu a făcut un minim efort de condiționare a desemnării candidatului PSD la funcția de prim-ministru de respectarea statului de drept și a independenței Justiției?2. De ce Președintele a decis desemnarea doamnei Dăncilă la funcția de prim-ministru, deși tot târgul știe că asta echivalează cu numirea președintelui Camerei, condamnat penal și inculpat, la șefia Guvernului? Era singurul pesedist rămas în viață?3. De ce Președintele ignoră de mai bine de 6 luni apelurile repetate de a sesiza Comisia de la Veneția ale societății civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei și ambasadelor statelor UE?DE CE? Vom arăta această întrebare Președintelui în această seară, începând cu ora 21.00 în fața Palatului Cotroceni, intrarea Leu.

Posted by Inițiativa România on Wednesday, January 17, 2018

Știrea este în curs de actualizare.

Top