“Ritualul chemării zăpezii” la Târgul de Crăciun. Zeci de copii au dansat și au chemat zăpada

222.jpg

Eveniment inedit la primul Târg de Crăciun din Chișinău, organizat de Guvernul Republicii Moldova. În speranța că va ninge în următoarele zile, aproximativ 50 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani, însoțiți de mămicile lor, au participat la “Ritualul chemării zăpezii”.

Pe ritmurile melodiei “Dansul fulgilor”, micuții au cântat, au dansat, au scuturat mănușelele și au strigat împreună: “Fulg de nea, fulg de nea, vino pe mănușa mea!”. Flash-mob-ul a fost organizat de comunitatea mămicilor cu pici “Ask a Mom”.

Alicia Valcov, fondatoare “Ask a Mom”

Deși perioada sărbătorilor de iarnă se încheie în curând, noi nu am avut parte de ninsori și zăpadă, așa cum eram obișnuiți în copilărie. Ne-am dorit să aducem un pic de magie pentru copiii noștri, de aceea am lansat invitația pentru toate mămicile, membre ale comunității „Ask a Mom”, să participe alături de copilașii lor la „Ritualul chemării zăpezii”. Sperăm că împreună vom reuși, iar în următoarele zile vom avea parte și de zăpadă.

“Ritualul chemării zăpezii” s-a desfășurat în atmosfera magică și de poveste de la Târgul de Crăciun, în apropierea bradului împobodit cu 40.000 de beculețe și 350 de figurine. Micuții au fost încurajați și de o fanfară de Moș Crăciuni, care au interpretat cântece de iarnă.

Primul Târg de Crăciun în stil european, amenajat la Chișinău, se desfășoară până pe 14 ianuarie pe strada 31 august 1989, devenită în premieră pietonală în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Aleksandr Pușkin. Te așteptăm în acest week-end între orele 10.00 și 22.00 să vii cu familia, rudele și prietenii la Târgul de Crăciun, pentru a trăi o adevărată experiență „Acasă de Crăciun”.

De la deschidere, atmosfera de poveste de la Târgul de Crăciun a atras un milion de vizite.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

 

 

Top