VIDEO: Ansamblul “DIVINITATE” bate la ușa gospodarilor cu un sincer “COLINDĂ-NE DOAMNE”

1231-1.jpg

Colectivul artistic “DIVINITATE” vine cu un colind de excepție în perioada sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre “COLINDĂ-NE DOAMNE”.

O lucrare plină de sens și mesaj care vine să readucă în circuit tradițiile și obiceiurile de iarnă, mai cu seamă că suntem martorii dispariției moravurilor de altădată. “Colindă-ne Doamne” redă acea stare de bine gospodarilor care sunt în așteptarea colindătorilor.

Videocliprul s-a filmat de Bobotează, în ianuarie 2017, în localitatea Zastânca, din apropierea orașului Soroca. Filmările au durat aproximativ 10 ore, de la 18 până la 4 dimineața, la temperatura de -18 grade Celsius.  Pe platoul de filmări au fost prezente epste 50 de persoane.
Colectivul “DIVINITATE” s-a format în anul 2006. Formând un cvartet, la moment au ajuns la un ansamblu de 16 persoane de diferite vârste și ocupații.
La început, repertoriul ansamblului se axa pe cele două mari sărbători ale creștinității: Crăciunul și Paștele, bazându-se pe colinde și cântece pascale, dupa care s-a diversificat repertoriul. Cele mai de seamă lucrari sunt: “Ce-ați văzut păstori”, “Tatăl Nostru”, “Cântecul Busuiocului”, “Colindă-ne Doamne”. Pe parcursul anilor de activitate ansamblul “Divinitate” participă la mai multe spectacole de talie națională și internațională: Festivalul Raional “Cu noi e Dumnezeu”, Festivalul Republican “V-am ura, v-am tot ura”, Festivalul Internațional “Mărțișor”, Festivalul Internațional “Buna Vestire” de la Fundul Moldovei, jud. Suceava, România,  unde colectivul artistic a luat premiul II. Premiul mare și locul I, la Festivalul de Muzică Sacră “Cu noi este Dumnezeu”, orașul Soroca, Republica Moldova. Colectivul “DIVINITATE” a avut și mai multe apariții radio și televizate.
AUTOR: Liviu Damian
Top