Afacerea cu fructe GOJI a unui cuplu de BASARABENI se bucură de succes în Marea Britanie

ere.jpg

foto: start-up.ro

Care este legătura dintre fructele goji, Republica Moldova, doi tineri, PepsiCo și Marea Britanie ? Acestea sunt cuvintele cheie ale “Erbology” – un business lansat de Victor și Irina Țurcan în Marea Britanie care vând produse sănătoase pe mai multe piețe. 

Înainte de a începe Erbology, Irina Țurcan lucra în finanțe, în timp ce Victor a terminat universitatea. Spun că inspirația le-a venit de la familiile lor și modul în care au fost crescuți în Republica Moldova. Și-au petrecut verile la țară, printre cireși, prune și fructe goji. Da, cu ocazia asta am aflat că fructele goji, un superaliment ultrapopularizat în ultimii ani, cresc în Republica Moldova, scrie start-up.ro.

Inspirați de acest lucru, ei s-au uitat în jur și au văzut cât de prost mănâncă oamenii. “Potivit ultimelor cercetări, suplimentele alimentare sintetice pot face mai mult rău decât bine corpurilor noastre. Acesta este motivul pentru care ne-am dorit să aducem oamenilor nutrienți într-o formă naturală, ca mâncare, nu pastile”, a spus Irina Țurcan. Astfel au lansat Erbology în Marea Britanie, o afacere care vrea să te facă să trăiești sănătos, fără să cheltuiești toată averea. Startup-ul lor a participat la ediția de anul acesta a incubatorului organizat de PepsiCo.

foto: start-up.ro

Un lucru interesant al business-ului Erbology e faptul că lucrează îndeaproape cu fermierii cu afaceri mici. Îi identifică și iau materia primă de la ei. În momentul de față, Erbology vinde atât online, cât și în retail. Produsele lor pot fi cumpărate inclusiv din lanțuri de supermarket-uri din Marea Britanie și nu numai. Asta pentru că Erbology s-a extins în afara țării de unde au pornit, mai scrie sursa citată.

Detalii despre povestea basarabenilor care și-au deschis o afacere bio în Maria Britanie aflați pe start-up.ro.

 

Top