GÂNDURI PRINTRE… RÂNDURI: Comunicarea

22496904_1422583351171280_1099660743_o.jpg

M-am întâlnit într-o zi cu o prietenă într-un restaurant. Fiind mereu prinse în activitățile noastre de serviciu, casă, copii, mai rar reuşim să croim timp să ne vedem – aşa o dată-n lună, poate. Şi, precum nu ne văzusem de ceva timp, aveam ce ne spune.

Am discutat vreo două ore, povestind fiecare dintre noi ce-a mai făcut de când nu ne-am văzut, deşi la telefon vorbim mai des, uneori chiar şi 1-2 ore şi parcă nu ar fi nimic atât de nou, încât să nu ştim. Am tot discutat fără a atinge măcar o dată telefoanele să scriem mesaje, să verificăm ce mai nou e pe facebook, instagram, etc; În scurt timp, după noi venise un cuplu de tineri, care s-a aşezat chiar la masa vis-a-vis de noi.

S-au aşezat, au comandat ceva mâncare, au schimbat vreo două vorbe. În rest, ea stătea în telefon, el într-o poziție semi-întinsă cu o mină plictisită…un tablou des întâlnit la multe cupluri, atât căsătoriți, cât şi ne-căsătoriți încă. La un moment dat, i-am observat privindu-ne ambii captivati de discuția noastră.

Nu vorbeam tare, încât ei să înțeleagă despre ce noi vorbeam, ci simplu au fost atraşi de ceea ce le lipsea lor – capacitatea de a comunica, subiecte pe care să le discute, interesul unul față de altul. De fiecare dată când am posibilitatea, îmi place să urmăresc cu privirea oamenii, în special cuplurile, să-i văd cum comunică între ei.

Fără să-i aud ce vorbesc, se vede după atitudinea lor cât de interesați sunt unul de celălalt. De cele mai dese ori îi văd plictisiți, abătuți, tăcuți si mai mereu cu ochii în telefoane. Rămân la convingerea că la baza oricărei relații sănătoase stă COMUNICAREA.

Top