Victoria DUNFORD şi-a lansat prima carte. “GET MAD” este despre cum incapacitatea statului a făcut-o pe eroină să fondeze centrul pentru copii cu dizabilităţi “PHOENIX”

22547903_10156331285274528_1452501884_n.jpg

Basarabeanca VICTORIA DUNFORD mereu este în acţiune. “MAD-Aid” – asociaţia de caritate din Marea Britanie condusă de Victoria a organizat cel de al cincilea eveniment de caritate. O gală care a marcat aniversarea “MAD-Aid” de 5 ani. Evenimentul a întrunit peste 40 de cetăţeni ai Republicii Moldova din toate colțurile Regatului Unit si cetățenii britanici, donatorii si sponsori ai organizației.

VICTORIA DUNFORD, basarbeancă stabilită în Marea Britanie, director “MAD-Aid”

Sunt mândră ca după 5 ani de muncă grea am reușit să  am primul eveniment pe insula noastră, unde 70 % din oaspeți au fost moldoveni, concetățeni de ai noștri cărora le pasă si care așteaptă cu nerăbdare sa fie implicați în proiectele noastre.

Oaspeții galei au fost încântați si, totodată, surprinși de profesionalismul si talentul muzicienilor din Republica Moldova. Iurie Sula, violonist, compozitor si câștigător a numeroase concursuri internaționale. Elena Sava, solist. Ecaterina Cârlan, dansatoare. Acești tineri ingenioşi şi talentați au demonstrat încă o dată că Republica Moldova are oameni frumoşi, plini de curaj şi talent.

Evenimentul a adunat peste 2500 de lire sterline – o sumă care va fi folosită pentru întreţinerea centrului “PHOENIX” pentru copii cu dizabilitati din oraşul Râşcani, Republica Moldova.

O altă surpriză a serii a fost faptul că Victoria Dunfrod şi-a lansat prima sa carte. Este vorba despăre “Get MAD”. La licitație cartea s-a vândut cu 250 de lire sterline. După o “luptă” între Vadim Turcanu, antreprenor, autor în Marea Britanie şi Vilen Murzac, charge d`affaires a Ambasadei Republicii Moldova la Londra, Vadim a reuşit să procure cartea, dar  a şi dăruit-o imediat misiunii diplomatice.

“Get MAD” este o carte despre cum injustiţia şi incapacităţile instituţionale au făcut-o pe Victoria să transforme repulsia şi nedreptatea într-o organizaţie care demonstrează permanent că în ciuda tuturor paradigmelor, totuşi se poate.

VICTORIA DUNFORD, basarbeancă stabilită în Marea Britanie, director “MAD-Aid”

Am ales chiar de la bun început un drum care practic nu era parcurs şi am creat de-a lungul celor 5 ani, o poteca pe care sper să meargă alţi conaţionali care înţeleg că schimbarea începe de la noi şi că pot contribui la ea.

În descrierea sa despre carte, Phil Batson, fost ambasador al Marii Britanii în Republica Moldova mentionează că:

“Victoria has turned on its head the notion that individuals cannot deliver positive change against the weight of the authorities and social stigmas.” ( Victoria a transformat total notţunea că persoanele individuale nu ar putea aduce o schimbare pozitiva, impotriva sistemului, autoritatilor si stigmei sociale.)

Lucrarea “Get MAD” poate fi găsită în limba engleză şi poate fi cumpărată doar accesând aici. Alte detalii găsiţi pe site-ul mad-aid.org.uk.

Top