OPINIE DE PESTE PRUT! Care este soluția ?

editorial-logo.jpg

Se pare că guvernarea de la Chișinău nu mai reușește să  păcălească pe nimeni. Republica Moldova este ca un elev care a tot trișat, dar acum a fost prins. Banii  de la Uniunea Europeană nu vor mai veni. Eu nu știu dacă actuala guvernare de la Chișinău nu va peca de la putere prin revolte de proporții mai mari decât cea din 2009. Singura problemă este că  toată clasa politică e compromisă.

Mă mai tem că tot România, ca întotdeauna, va da bani guvernării de la Chișinău. Eu nu sunt împotrivă. Problema este că  ar fi mult mai bine ca România să investească acei bani în economie. În crearea de locuri de muncă.  Firmele românești să investească în Republica Moldova.
Uniunea Europeană si-a dat seama de jocul dublu făcut de Plahotniuc și Dodon.  România, dacă continuă să mai finanțeze actuala guvernare de la Chișinău, va avea mari probleme.
Faza tare este că nici măcar  Moscova nu prea mai crede în lacrimile lui Dodon. Vedem că   embargoul privind fructele nu a fost ridicat. Rusia, și dacă ar vrea să ajute Republica Moldova, nu prea mai are cu ce. Vedem problema pensiilor din regiunea transnistreană.Izolarea  Republicii Moldova, pe plan internațional, ar duce la dispariția acestui stat.
AUTOR: Paul Szasz Sebes
Top