Casa MARE de la Aeroport! Cinci mii de sticle cu VIN sunt oferite în dar CĂLĂTORILOR

MF1_5677.jpg

Călătorii care ajung la Aeroportul Internațional Chișinău pe 6-7 octombrie, în ajunul Zilei Naționale a Vinului, se vor bucura de o primire în cele mai bune tradiții ale ospitalității moldovenești: muzică, vin de calitate și voie bună în „casa mare”, amenajată special. Oficiul Național al Viei și Vinului și compania „Avia Invest” vor oferi oaspeților de peste hotare produsul mândriei naționale – sticle promoționale de vin cu logo-ul „Wine of Moldova” și mesajul „Bine ați venit în Moldova!”. Vinul îmbuteliat în sticle de 187 ml este produs din „Rară Neagră”, un soi de struguri local, autentic prin excelență și reprezentativ pentru Vinul Moldovei.

Timp de două zile, promoterii îmbrăcați în costume naționale vor distribui în zona „Sosiri” cele circa 5000 de sticle promoționale cu vin, însoțite de pliante informative despre Ziua Națională a Vinului, precum și invitația de a participa la spectacolul cultural din Piața Marii Adunări Naționale.

„Acest eveniment a devenit deja o tradiție – ne întâmpinăm oaspeții cu vin de calitate pentru al cincilea an consecutiv. La această ediție avem un motiv în plus să-i învităm pe turiști la Ziua Națională a Vinului – sărbătoarea evoluează spre un alt nivel de conștientizare eco, promovând standarde europene în materie de sustenabilitate. Pe 7 și 8 octombrie învățăm împreună să păstrăm legenda vie a Vinului Moldovei, fiind wine friendly și eco-friendly”, susţine Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului.

„Odată cu renovarea și extinderea aeroportului, suntem mândri să putem întâmpina și mai mulți călători în cele mai bune condiții. Ziua Națională a Vinului este ocazia perfectă pentru a-i cuceri pe turiștii străini cu tradițiile noastre și a-i servi cu tot ce avem mai bun – Vinul Moldovei. Iar cei care gustă odată din ospitalitatea noastră, se vor întoarce neapărat!”, a menţionat Petru Jardan, director, „Avia Invest”.

Ziua Națională a Vinului, cea mai mare sărbătoare a tradițiilor, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, va avea loc în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Genericul evenimentului, „Păstrăm legenda vie”, îndeamnă la cunoașterea legendei Vinului Moldovei și păstrarea acesteia în armonie cu natura.

„În acest an Ziua Națională a Vinului va prezenta un număr record de vinificatori – 47 de companii din toate cele trei regiuni cu Indicație Geografică Protejată ale țării, reunite sub brandul vinicol de țară Vinul Moldovei. Multe vinării participă pentru prima dată la sărbătoarea națională și își vor prezenta în premieră produsele cu marcă proprie, iar acesta este și rezultatul eforturilor noastre. Susținerea USAID pentru sectorul vitivinicol în ultima perioadă s-a concentrat pe sporirea calității Vinului Moldovei și încurajarea tinerilor să se lanseze în domeniu. Astfel, într-un termen relativ scurt ne putem mândri cu vinuri de calitate, inclusiv cu IGP, competitivitatea acestora pe piețele externe, dar și cu o nouă generație de vinificatori, curajoși și inventivi”, a declarat Diana Lazăr, vicedirector, Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Pentru că este o ediție a multor premiere, dar și pentru a promova consumul moderat de vin, organizatorii au pregătit pentru vizitatori un voucher care oferă: un pahar de tritan (100% eco) însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port-pahar); degustări la 21 de vinării (pentru cele două zile ale sărbătorii); 2 degustări de divin produs în Moldova; reduceri și multe alte beneficii. În ajunul Zilei Naționale a Vinului voucherul poate fi procurat le preț promoțional pe iTicket.md, iar în cadrul evenimentului – la info-point-urile din Piața Marii Adunări Naționale.

Ziua Naţională a Vinului este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociaţiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Top