Investițiile străine și parteneriatele de succes sunt o prioritate pentru sectorul IT din Republica Moldova

big-trei-institu-ii-inten-ioneaza-sa-lanseze-o-re-ea-de-centre-de-instruire-in-domeniul-it_09761400.jpg

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) va participa pe 3 octombrie la “Moldova Business Week 2017”, unul dintre cele mai importante evenimente de afaceri ale anului, în cadrul unei sesiuni speciale, având ca temă principală atragerea investițiilor în sectorul IT din Moldova.

Lucrările sesiunii ICT sector track – Attracting Investments vor acoperi cele mai importante preocupări ale industriei IT autohtone. Printre subiectele agendei se regăsesc: sectorul tehnologiei informației și comunicației ca forță motrice a creșterii economiei moldovenești; rolul comunității IT în dezvoltarea industriei; depășirea lacunelor în capitalul uman și creșterea ecosistemului local al startupurilor; istorii de succes ale investitorilor străini în sectorul TIC din țara noastră; viitoarele parcuri IT – cum vor arăta și funcționa acestea ș.a.

”A contribui la crearea unui mediu cât mai favorabil pentru creșterea afacerilor din sectorul TIC este, în fond, una dintre misiunile strategice ale ATIC. În acest sens, în scopul creării mai multor beneficii pentru membrii ATIC – abordăm cele mai arzătoare probleme ale industriei, contribuim la crearea unei viziuni de lungă durată pentru dezvoltarea sectorului TIC si implementăm, împreună cu alți stakeholderi locali și internaționali, proiecte ce aduc valoare adaugată nu doar sectorului TIC, ci și economiei în intregime.

Desigur, schimbările care se produc sunt un rezultat al dialogurilor și parteneriatelor dintre Guvern, sectorul privat și partenerii străini. Un exemplu benefic al unor astfel de colaborări poate fi adoptarea Legii cu privire la Parcurile IT sau recentele modificări ale Codului Fiscal. Cert este că asemenea parteneriate merită menținute. Mai ales acum, când numeroasele oportunităților de dezvoltare conturează pe profilul pieței IT un potential considerabil de revigorare a economiei și de atragere a investițiilor străine în Republica Moldova”, susține Irina Strajescu, Președinte al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Sesiunea ICT sector track – Attracting Investments va avea loc pe 3 octombrie, în intervalul orelor 13.30 – 16.00, în incinta Radisson Blu Leogrand Convention Center, Sala Nistru. Doritorii de a participa la lucrările acestei sesiuni se pot înregistra pe site-ul oficial al evenimentului Moldova Business Week.

Ediţia a patra a ”Moldova Business Week 2017” este organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii în parteneriat cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) și cuprinde două compartimente mari – investiții și export. Ambele includ agende consistente de conferințe pe subiectele de interes major pentru mediul de afaceri din Moldova, sesiuni B2B şi platforme de conexiune directă cu investitorii străini.

 

Top