FUEGO, cu gândul și inima pentru BASARABIA. O întâlnire de suflet cu publicul de la Chișinău

22046746_1319437824849897_8987833163791937287_n.jpg

Paul Surugiu, cunoscut cu numele de scenă FUEGO a fost o adevărată REVELAȚIE. Artistul din România a avut o întâlnire de suflet cu publicul de la Chișinău. 

Într-o serată culturală, care a durat mai bine de două ore, desfășurată la Teatrul Național “Satiricus I.L.Caragiale” Fuego s-a destănuit în fața fanilor săi, care au invadat sala teatrului. Despre artă, carieră și viață – în această cheie a avut loc interacțiunea dintre Fuego și publicul din Basarabia.

Interpretul din România a vorbit și despre relația sa deosebită pe care a avut-o cu regretatul poet basarabean GRIGORE VIERU. O relația care a fost împletită cu dragoste față de poezie, patrie și neam.

Fuego a venit la serata culturală și cu “TESTAMENT” – cartea pe care a publicat-o împreună cu familia Vieru, după moartea poetului. Această lucrare monumentală cuprinde toate operele scrise în cei trei ani și jumătate de când se cunoșteau Fuego cu Grigore Vieru.

Tot la întâlnirea cu publicul din Republica Moldova, Fuego a venit și cu opt tablouri pictate chiar de artist. Lucrări care descriu starea de spirit a neamului. Lucrările sunt de vânzare. De pe urma comercializării picturilor, banii sunt direcționați către copiii talentați, care suferă de anumite deficiențe.

Serata culturală cu participarea artistului român FUEGO s-a încheiat cu o sesiune de autografe, iar publicul a stat cuminte la coadă pentru a face fotografii cu îndrăgitului interpretului.

Fuego a participat în cadrul proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” ce presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţi de referinţă ale culturii spaţiului românesc vin în faţa publicului de la Chişinău pentru a purta discuţii de suflet.

Printre invitaţii speciali ai proiectului au fost actriţele Maia Morgenstern şi Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, interpretul şi muzicianul Nicu Alifantis, interpreţii Dida Drăgan, Ştefan Bănică.

AUTOR: Alexandra Șaiman

Top