Declară-ţi DORul la cel mai mare festival din Nordul Republicii Moldova. Te aşteptăm pe 9 şi 10 septembrie la “DORfest”

1280x720.jpg

 

Amenajat într-o manieră ce reproduce atmosfera festivalurilor din orașe – centre culturale europene, Moșia Ciuhrii din satul Gordinești, raionul Edineț  – oaza verde din Nordul Republicii Moldova – este locul perfect care va găzdui cea de-a doua ediție a Festivalului “DORfest”, un festival al DORului de spirit și tradiție.

Evenimentul își propune să aduca la iarbă verde oameni din 3 țări diferite care să sărbătorească prin muzică și apropiere culturală tradiția strămoșească și evoluția ei în 2017.

„În 2016, a început aventura DORfest. Am declarat DOR tradiției și pe 11 Septembrie 2016 a fost organizat primul festival din zona de Nord al Republicii Moldova, în care 3 localități din 3 țări diferite au semnat un acord de înfrățire ce presupune susținerea și dezvoltarea locală reciprocă prin spirit și tadiție, în prezența a peste 1200 de devoratori de tradiție”, spun organizatorii festivalului.

Pregătirile pentru cel mai fastuos festival din Nordul Republicii Moldova sunt în toi, iar organizatorii îşi propun ca DORfest să devină un festival emblemă al Zonei de Nord din ţara noastră, care militează pentru dezvoltarea culturală, economică și socială a regiunii.

Pentru ediția 2 a festivalului DORfest se anunță două seri speciale: prima zi de festival va fi dedicată DOR-urilor!  Vor fi amenajate 2 zone de poveste în care toți participanții la festival vor putea declara – DORuri la vedere pe “CULMEA dorului” si DORuri ascunse în “SACUL dorului”.

Sâmbătă pe scena DORfest vor urca trupe renumite, iar pe înserat vom devora o porție de rock sănătos de la țară alături de talentații “Gândul Mâței”. După concert, toate DORurile vor fi APRINSE la cea mai mare petrecere cu RUG!

În cea de-a doua zi de festival stingem DORul de tradiție prin înfrățirea a 3 comune românești din Republica Moldova, România și Ucraina. Va fi sărbătorită aceastş uniune și stingerea de doruri cu un program tradiţional specific fiecărei zone. Mai spre seară se anunță cea mai mare horă a unirii cu Ansamblul Folcloric „Plăieșii”.

Alte detalii despre cel mai mare festival din Nordul Republicii Moldova găsiţi pe www.DORfest.md sau pe pagina de facebook.com/dorfest.md.

Zilele de 9 şi 10 septembrie rezervează-le DORurilor, doar la #DORfest!

AUTOR: Alexandra Şaiman

Top