Berea “to go” – o afacere dezvoltată în România de către un tânăr basarabean. Despre idee, concept și rezultate

19622560-10209098341766697-2066127345-n.jpg

foto: Mediafax.o

Un tânăr din Republica Moldova a deschis la Cluj-Napoca un magazin unde comercializează aproape 150 de tipuri de bere, în cadrul căruia a lansat, în premieră naţională, conceptul de bere „to go”, pentru acasă, îmbuteliată din butoi, la PET.

foto: Mediafax.ro

Este povestea lui Roman Cuciuc, în vârstă de 35 de ani, care spună că şi-a propus să dezvolte cultura berii în România, să explice clienţilor că berea are diferite arome, că modul de producere este diferit, titrează portalul Mediafax. Mai mult, Roman își dorește să dezvolte cultura berii şi în România, aşa cum este în Belgia, Germania, Statele Unite ale Amercii, Marea Britanie, astfel încât oamenii să înţeleagă ce consumă.

În magazin se vând diverse tipuri de bere artizanală, făcută de mici producători autohtoni, care au denumiri precum Pure-C, Opium, Morning Glory, Easy Rider, Crowd Control, Terapia Gold, Imperial Fuck, dar şi bere de import, din Belgia şi Germania.

foto: Mediafax.o

Roman Cuciuc a atras în această afacere un partener, un finanţator tot din Republica Moldova, intenţia fiind de a dezvolta o franciză care să ducă Beer’s Point în mai multe oraşe din România, dar şi în străinătate, în ţări precum Polonia, Germania, Cehia, Belgia, Marea Britanie şi Scoţia. Antreprenorul basarabean spune că, noul concept a fost adus din Federaţia Rusă, unde a cunoscut o expansiune puternică în ultima perioadă, folosind un dozator special care permite îmbutelierea berii din butoi în PET-uri fără a intra în contact cu aerul.

Top