Frumoasa MOLDOVĂ, prin ochii unui jurnalist din ITALIA

Moldova_1200_02.jpg

Peisaje bucolice, podgroii care se întind cât vezi cu ochii, mănăstiri frumoase, tradiții vechi care fac parte din viața de zi cu zi și rezista prin timp. Tot acet tablou mirific poate fi găsit în Republica Moldova – o palmă de pământ aflată la marginea de Est a Europei. O destinație puţin cunoscută, dar care are ceva a spune întregii lumi. Străinii pot alege din multitudinea de trasee turistice pregătite special pentru ei de ospitaliera Republică Moldova.

Aşa îşi începe articolul “Lucruri de văzut în Moldova: itinerarul unei călătorii de 5 zile” jurnalistul italian Alessabndro Bertini despre Republica Moldova. El împreună cu alţi jurnalişti şi bloggeri din Italia şi Polonia au cutreierat meleagurile noastre pentru a descoperi comorile ce se ascund pe aceste ţinuturi.

În prima sa postare puteți citi itinerariul de călătorie și tot ce a surprins Alessandro interesant în Chişinău, dar şi în alte localităţ ale Republicii Moldova.

Jurnalistul a descris cu lux de amănunte despre experienţa sa de temerar. A vorbit despre cramele noastre renumite: Cricova, Mileştii Mici, Purcari şi ETCetera despre Orheiul Vechi şi Casa Părintească de la Palanca. O experienţă inedită trăită în Transnistria, la fel o regăsim în articolul semnat de jurnalistul italian. Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Căuşeni a fost un punct de atracţie al turiştilor veniţi în Republica Moldova. Iar a cincea zi a culminat cu o excursie de neuitat pe străzile Chişinăului.

Detalii, pe portalul www.girovagate.com

Top