Peste 20.000 de români l-au ajutat pe Vladimir Bivol din Republica Moldova să învingă cancerul

304804_articol.jpg
După o operaţie extrem de dificilă şi multe luni de tratament cu citostatice, Vladimir Bivol, băiatul de doar 8 ani din Republica Moldova, a primit vestea cea mare de la medicii Clinicii Medical Park din Istanbul: a învins cancerul.

La salvarea copilului au contribuit peste 20 de mii de români, care s-au alăturat campaniei de colectare de fonduri lansată, în mediul on-line, de Asociaţia “Salvează o inimă”. Mişcati de tragica poveste a lui Vladimir, românii au donat din puţin pe care-l au, astfel încât, în timp record, s-au strânş cei 90 de mii de euro destinaţi pentru operaţie şi tratament, scrie portalul 9am.ro.

Cumplita boală de care suferea băiatul, Tumora Wilms (Nefroblastom), un tip agresiv de cancer renal, reprezintă 6 % dintre totalul tumorilor solide şi 95 % din tumorile maligne renale şi afectează, în special, copiii. Cancerul începe să se formeze atunci când copilul este încă în uter, ca urmare a faptului că unele celule ale rinichilor nu se dezvoltă în mod corespunzator. Celulele anormale se multiplică în starea lor primară şi formează o tumoră, care este de obicei detectabilă la vârsta de trei sau patru ani. Pentru a nu exista risc de recividă, copilul va fi supus periodic investigaţiilor medicale şi va fi sub atenta supraveghere a medicilor specialisti.

VLADIMIR BIVOL

Trăiesc o bucurie de nedescris! Când am aflat că sufăr de cancer, am început să plang şi credeam că viaţa mea s-a sfârşit. Ultima fărâmă de speranţă s-a adus atunci când doctorii din Chişinău mi-au spus că am şanse foarte mici să înving această boală. Nu mi-am pierdut, însă, speranţa şi am apelat la mai multe clinici din străinătate. Am primit răspuns favorabil din Istanbul. Pe această cale doresc să mulţumesc din sufletul atât specialiştilor de la Medical Park care mi-au salvat viaţa, cât şi oamenilor cu suflet mare care m-au susţinut.

Campania s-a desfaşurat pe platforma de donatii on-line a Asociatiei “Salveaza o Inimă”.

Top