EXCLUSIV! Sportivul IULIAN CIOBANU l-a învins pe nr.1 mondial la BOCCIA // AUR pentru conaţionalul nostru

18193812_1846944631989718_5329807121983606588_n.jpg
Basarabeanul IULIAN CIOBANU care este de mai multă vreme stabilit în Canada a înregistrat o nouă VICTORIE la competiţia regională pentru jocul BOCCIA. El l-a învins CATEGORIC pe nr.1 mondial la acest tip de sport.
Contactat de reporterul moldova9.com, Iulian a declarat că a fost prima competiție din noul ciclu paralimpic (BISFED Montréal Régional Open 2017). Prima competiţie regională la care a urcat pe podium, la proba individual.
IULIAN CIOBANU, sportiv
Am luat medalia de aur la proba individuală, cât şi în perechi. Altfel zis, am început ciclul paralimpic cu piciorul drept. Pentru prima oară am câştigat o medalie într-o competiție internațională unde pentru prima dată l-am învins pe coechipierul meu, Marco Dispaltro care acum 2 ani era nr. 1 mondial.
Iulian l-a învins pe Marco Dispaltro în finală cu scorul de 6:1 – o victorie sigură, mai spune conaţionalul nostru. Moldova9.com a relatat pe larg succesul lui Iulian Ciobanu. Acum un an, moldoveanul Iulian Ciobanu, ţintuit într-un scaun cu rotile, a obţinut aurul la campionatul de boccia – un sport practicat, preponderent, de persoanele cu dizabilităţi. Victoria i-a adus calificarea pentru Jocurile Paralimpice de la Rio, din 2016. Echipa din care face parte Iulian a reuşit pentru prima dată în istorie să învingă adversara din Brazilia, considerată una dintre cele mai puternice echipe din lume, la boccia.
AUTOR: Liviu Damian
Top