POVESTEA DIN ATELIER! Tânărul artist ANDREI SITARI își dorește o carieră în animație doar în granițele ROMÂNIEI MARI

17797147_1494638387236426_756767373_o.jpg

Andrei Sitari – unicul basarabean care își face studiile la una dintre cele mai prestigioase școli de animație din lume “GOBELINS” din Franța – a revenit acasă. Tânărul artist a organizat și o expoziție inedită în Galeria BUNKER de la Facultatea de Arte Plastice din Chișinău.

Expoziția a fost una inedită, ca de altfel, cum este și spiritul lui Andrei Sitari. Pe pereții BUNKER-ului au fost expuse lucrărilor studenților din cadrul facultății de “Concepție și Regizarea Filmelor de Animație” a renumitei școli de animație GOBELINS – l’ecole de l’image.

Andrei vine dintr-o familie de artiști, tocmai de aceea de mic a fost înconjurat de lucruri frumoase și care mereu au valoare: pictură, desene, tapiserie, filme.

ANDREI SITARI, basarabeanul de la GOBELINS – l’ecole de l’image

A fost o lege naturală să aleg domeniul animației.

Peste ani, după ce absolvește Școala de Animație se vede nu în Republica Moldova, ci… în România Mare, mărturisește cu zâmbetul pe buze artistul Andrei Sitari.

Pentru un artist nu există niciodată lucrări dificile sau mai puțin complicate, mai cu seamă dacă realizezi operele cu multă pasiune.

ANDREI SITARI, basarabeanul de la GOBELINS – l’ecole de l’image

Fiecare zi e o provocare în funcție de proiect, dar soluții mereu se găsesc și energie am destulă. Am o serie de regizori de animație care mă inspiră. Unul dintre cei mai cunoscuți este Hayao Miyazaki din Japonia.  Desigur și regizorii de la Pixar, care îmi plac foarte mult. Pentru un artist totul inspiră: copacii de pe stradă, oamenii te inspiră, vezi un apus de soare, la fel, te inspiră.

La vernisajul din BUNKE au fost proiectate o selecție a filmelor de licență semnate de studenții școlii de animație “GOBELINS”.

GALERIE FOTO:

 

 *** Fotografiile sunt realizate de fotoreporterul moldova9.com – OLGA NIDZVEȚKAIA

AUTOR: Liviu Damian

Top