POEZIILE DOR-ului! Versuri scrise la depărtare de CASĂ

14716146_671800699651137_7339585452809662524_n.jpg

Portalul moldova9.com lansează de astăzi rubrica “POEZIILE DOR-ului” – locul unde se vor regăsi versurile scrise de conaționalul nostru Alexandru Cazacu, care este stabilit de mai multă vreme în ITALIA.

Alexandru mărturisește pentru portalul nostru că, poezia este sufletul care a vorbit. Pentru că, avea ceva de spus. Vine, se așterne pe foaie, uneori cuminte, alteori, cu năbădăi. Poezia este gândul care a venit să rămână. Poezia este fiecare sentiment, pe care îl poate simți cineva. Uneori, vibrează, pur și simplu, în noi, alteori, se așterne pe foaie.

Conaționalul nostru spune că totul e izvor de poezie: o floare, o melodie, o atingere, un vis… dorul, cerul, piatra, hăul, pacea, durerea, războiul… Tot ce poate conștientiza ființa umană poate naște poezie.

ALEXANDRU CAZACU, basarabean stabilit în Italia

Și eu o culeg din toate și o pun pe foaie. O pun, ca să poată fi citită. Și ce poate fi mai frumos, decât să poți citi un suflet. Un suflet care iubește, este vesel, trist, gânditor, retrospectiv, în agonie. Toate se regăsesc mai devreme sau mai târziu în poezie. Sufletul naște emoții, creierul le transformă în gânduri, iar degetele scriu cuvinte. Este mesaj, ritm, rimă, linie melodică. O scrii și o dai lumii. Pentru că tu poți scrie, iar alții nu pot, dar caută versul în care s-ar regăsi. Și, atunci, mă simt dator să scriu, pentru că eu scriu pentru oameni.

Scriu pentru oameni ce citesc
Și-atunci când uit să scriu, firesc,
Sunt oameni care-mi scriu să scriu,
căci mă citesc.
Și eu scriu pentru cei ce-mi scriu,
că e firesc,
Să vrei să scrii, să poți să scrii,
când te citesc.
Și-acesti dragi oameni care-mi scriu,
nu bănuiesc,
Că ei, de fapt, prin mine scriu,
când mă citesc.
Și pentru-această armonie,
Când se citește ce se scrie
și când se scrie că citesc,
Vă mulțumesc! (Alexandru Cazacu)

Astfel, în fiecare duminică vă veți putea delecta cu POEZIILE DOR-ului, versuri scrise cu sinceritate și care redau atitudine, stare și emoție. Prin intermediul acestei rubrici realizată cu sprijinul lui Alexandru Cazacu, președintele asociației moldo-italiene “DOR”, ne dorim ca fiecare dintre noi să se pătrundă de esența, mesajul și realitatea transpuse prin VERS.

AUTOR: Liviu Damian

Top