Republica Moldova – o destinație tot mai accesibilă pentru turiștii polonezi

img_001_2.jpg

Republica Moldova participă la expoziția de turims TURISM RECEPTOR. Evenimentul va avea loc în orașul Poznan, Polonia. 

Profesioniştii, dar şi vizitatorii vor avea posibilitatea să comunice și să afle mai multe detalii despre oferta turistică a Republicii Moldova atât de la reprezentanţii departamentelor de  turism receptor prezenți la stand-ul Moldovei (companiile turistice „Solei”, „TatraBis”, „Visit Moldova”), cât şi de la cei ai vinăriilor („Maurt”, „Asconi”, „Castel Mimi” și „Purcari”), care vor oferi spre desgutarea Vinul Moldovei.

Fiecare companie își propune ca prin participarea la expoziție să consolideze unele parteneriate, deja, existente şi să stabilească noi relaţii de colaborare. Piața Poloniei este una prioritară pentru sector, iar în ultimii ani a fost înregistrată o creștere a numărului de turiști polonezi care vizitează Republica Moldova. În 2015, numărul turiștilor polonezi care au vizitat țara noastră a constituit 4 % din numărul total al turiștilot, iar în perioada ianuarie-septembrie al lui 2016, a fost înregistrată o creștere de  4,6 %. Mai mult, în 2016, ANTRIM a înregistrat o creștere semnificativă a cererii pentru tururi vinicole, gastronomice și cultural-istorice din partea turiștilor polonezi și  rezervări confirmate pentru primăvara-toamna 2017.

La târgul de turism sunt promovate rutele turistice dedicate special pentru piața poloneză și atracțiile turistice de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin distribuirea materialelor informative create cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova și al Guvernului Suediei  Sida și din cadrul programului finanțat de UE și implementat de PNUD „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

Ca parte a campaniei de promovare, va avea loc o prezentare a ofertei turistice și a evenimentelor culturale, unde peste 30 de reprezentanți ai mass-media de specialitate din Polonia, dar și publicul larg vor avea ocazia să participe și să câștige la tombola organizată. Evenimentul adună în fiecare an experți din domeniu din peste 40 de țări ale lumii, iar participarea Moldovei la expoziție a fost posibilă datorită suportului strategic din partea Proiectului de Competitivitate din  Moldova și al Guvernului Suediei, care susțin dezvoltarea sectorului turismului.

 

 

 

 

Top