EXCLUSIV! Moldoveanul Iulian Ciobanu participă OFICIAL la Jocurile Paralimpice de la RIO 2016

1223.jpg

Mândrie pentru Republica Moldova. Conaționalul nostru, Iulian Ciobanu, care este stabilit de mai multă vreme în Canada, face parte din echipa națională a Canadei la BOCCIA – un joc sportiv, de origine italiană, la care participanții, așezați la o distanță anumită față de țintă, la mijlocul terenului, încearcă să o lovească cu niște mingi de lemn.

“Canada a obținut mai multe medalii la acest tip de sport – Boccia – și era logic să mergem și la Rio”, spune antrenorul echipei, Chantal Petitclerc.

“Este visul tuturor atelților de a merge la Jocurile Paralimpice de la RIO. Indiferent ce fel de sport practici, important să reușești să ajungi măcar o dată la aceste jocuri”, ne mărturisește în exclusivitate Iulian Ciobanu.

Sportivul moldovean spune că deja de doi ani practică acest gen de sport. Chiar și așa, întotdeauna muncește asupra concentrării și preciziei, pentru că de asta e nevoie în acest gen de sport. Nu este deloc ușor. Este un joc al preciziei, mai spune Iulian.

Portalul nostru moldova9.com a relatat pe larg succesul lui Iulian Ciobanu. Acum un an, eroul nostru a obţinut aurul la campionatul de boccia – un sport practicat, preponderent, de persoanele cu dizabilităţi. Victoria i-a adus calificarea pentru Jocurile Paralimpice de la Rio, din 2016. Echipa din care face parte Iulian a reuşit pentru prima dată în istorie să învingă adversara din Brazilia, considerată una dintre cele mai puternice echipe din lume, la boccia.

Iulian nu se oprește aici. Visează să participe şi la competiția paralimpică de la Tokyo, din 2020.

Noi și-n continuare vom fi cu ochii pe Iulian și vom relata despre fiecare succes și reușită a lui Iulian. Traseul sportiv de la RIO 2016 al lui Iulian va fi povestit în detalii doar de moldova9.com. Fiți cu ochii pe noi.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Top