Publicat la 2015-03-02

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

2015 – MAREA REPARAȚIE A DRUMURILOR NAȚIONALE

2 min read

În 2015, drumurile naționale vor intra în reparație. Anul acesta vor fi semnate  contracte pentru reabilitarea şi construcţia a 16 segmente cu o lungime de 330 de km de drum. Valoarea lucrărilor se cifrează la 287 de milioane de euro.

Primul contract din acest an a fost semnat chiar astăzi, 2 martie, pentru reabilitarea a cicra 30 de km de pe traseul Bălţi-Sărăteni. Lucrările vor fi executate de o firmă protugheză, care în următorii 2 ani va valorifica o investiţie de 36,3 milioane de euro, ca urmare a unei licitaţii organizate în conformitate cu directivele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în domeniul procurărilor. Potrivit ministrului Transporturilor, Vasile Botnari, instituția de profil nu va renunța la acordarea penalităților companiilor care întârzie lucrările, iar sancțiunile aplicate vor fi maxime. Se va merge până şi la rezilierea contractelor, pentru a impune respectarea termenilor. Ministrul a mai spus că din penalităţi, la prima etapă, vor fi achitate serviciile de elaborare a studiilor de fezabilitate şi proiectelor pentru reabilitarea altor drumuri din ţară.
Pe traseul Bălţi-Sărăteni, contractat astăzi, va fi reabilitat  sistemul rutier existent. Pe unele sectoare drumul va fi supralărgit și construit sistem rutier nou, vor fi amenajate intersecțiile, demolate şi construite podeţe, construite sistemele de colectare şi evacuare a apelor subterane și de suprafață. Totodată, pe sectoarele supuse alunecărilor de teren vor fi executate lucrările pentru consolidarea terasamentului prin construcția piloților forați cu diametrul – 1,2 m.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.