15 ianuarie: “Pe cât de cunoscut, pe atât de necunoscut – Mihai Eminescu”. Expoziție la Biblioteca Națională a Moldovei

Eminescu-2020.jpg

foto: bnrm.md

Ziua Națională a Culturii și comemorării Poetului Mihai Eminescu va fi marcată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova prin vernisarea Expoziției – Eveniment „PE CÂT DE CUNOSCUT, PE ATAT DE NECUNOSCUT – MIHAI EMINESCU”, consacrată a 170-a aniversare de la naștere.

Luceafărul poeziei românești și a celei universale continuă „să lucească” cu deosebită intensitate și astăzi. Razele lui ajung în peste 150 de limbi în care a fost editat în volume și în grupaje de versuri în peste 250 de țări. Eminescu este tălmăcit, interpretat, comentat sau citat în dicționare și enciclopedii în 64 de limbi.

Expoziția reunește titluri apărute de-a lungul timpului despre opera și omul Eminescu, promovează și valorifică lucrări în domeniul științei, politicii, problemelor sociale, filosofiei din colecțiile Bibliotecii Naționale. Sunt expuse cărți rare, ediții fascimile, albume cartofile și de filatelie, caiete bibliofile eminesciene, cărți în format liliput, lucrări de analiză și critică literară a operei lui Eminescu, cărți traduse în diferite limbi.

Participă: Vladimir BEȘLEAGĂ, Scriitor al Poporului; Petru HADÂRCĂ, regizor, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”; Miroslava METLEAEVA, poetă, prozatoare, traducătoare; Gheorghe BACIU, savant, medic; Interpreții Diana și Ilie VĂLUȚĂ; elevii LT „Mihai Eminescu” din or. Chișinău.

Moderator: Elena PINTILEI, director general al BNRM.

Evenimentul va avea loc la 15 ianuarie 2020, ora 13.00, spațiul expozițional, etajul I, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”). Portalul nostru moldova9.com este partener media al evenimentului.

Top